30 Mart 2011 Çarşamba

ANANAS VE ÇİLEKLİ LİGHT İRMİK TATLISI VE KALORİSİ

Bir süredir blogger yasaklı olduğundan danışanlarım için tarif yayınlayamamıştım,vee yasak kalktığına göre... tam gaz düşük kalorili leziz alternatif tariflere devam :) Bir tatlı sever olarak tatlıyla başlayalım istedim...
Görüntüsü ve tadı nefis,kalorisi de düşük bir tatlı..daha ne olsun ? Sade ve çikolatalı sunumunun resmini ekledim.bence her ikisi de çok hoş oldu.Kalorisi :
1 PORSİYON ÇİKOLATASIZ SUNUMDA = 140 KKAL
1 PORS. ÇİKOLATALI SUNUMDA =180 KKAL=1PKT.DİET BİSKÜVİ
1 PORS.(TATLANDIRICI İLE YAPILDIĞINDA = 140KKAL




MALZEMELER :
1 LT SÜT
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER VEYA 5-6 YEMEK KAŞIĞI CANDAREL
9 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
DAMLA SAKIZI
3 PKT.DİDO PARMAK ÇİKOLATA
ANANAS VE ÇİLEK



YAPILIŞI :
SÜT-İRMİK VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE 1 MİNİK DAMLA SAKIZI EKLİYORUZ VE OCAKTAN ALIYORUZ.KELEPÇELİ KALIBA KARIŞIMI DÖKÜYORUZ 5 DK SONRA ÜSTÜNE DİLİMLENMİŞ MEYVELERİMİZİ DÖŞÜYORUZ VE 1 SB SU İLE HAZIRLADIĞIMIZ TART JOLESİNİ MEYVELERİN ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ.BENİM KULLANDIĞIM 13 GRAMLIK TART JÖLESİ PAKETİYDİ VE SIĞIR JELATİNİ YERİNE SADECE NİŞASTA VE SİTRİK ASİT İÇERİYORDU.KULLANMA SEBEBİMİZ MEYVELERİN KARARIP BÜZÜŞMEMESİ.1 GECE BOZDOLABINDA BEKLETİP KALIPTAN ÇIKARIYORUZ.İSTERSENİZ ÇEVRESİNE DİDOLARI 2 PARÇAYA KESİP DİZEBİLİR ,GÖRÜNTÜYÜ CHEESE KEK YERİNE PASTA GÖRÜNTÜSÜNE ÇEVİREBİLİRSİNİZ  :) TATLANDIRICI İLE DİYABETİK HAZIRLAMAK İSTERSENİZ OCAKTAN ALIR ALMAZ TATLANDIRICIYI EKLEYİNİZ VE  MEYVELERİN ÜSTÜNE NİŞASTA YERİNE TOZ JELATİN KULLANINIZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder