18 Temmuz 2011 Pazartesi
ÇİKOLATA KAPLI DONDURMA TARİFİ VE KALORİSİ
MALZEMELER :
40 GR ÇİKOLATA
2 ADET AOÇ DONDURMA
YAPILIŞI :
SİLİKON KALIBIMIZA ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYI FIRÇAYLA SÜRÜYORUZ.10DK KADAR BUZDOLABINDA SOĞUTUP BİR KATMAN DAHA SÜRÜYORUZ VE İÇİNE 10DK DIŞARDA BEKLETTİĞİMİZ DONDURMAYI DOLDURUYORUZ.DONDURMANIN ÜST KISMINI DA FIRÇAYLA ÇİKOLATALADIKTAN SONRA BUZLUĞA ALIP 1 SAAT SONRA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.EĞER ÇİKOLATA KATMANI YETERİNCE KALINSA KALIPTAN KOLAYCA ÇIKACAKTIR.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder