18 Temmuz 2011 Pazartesi
ELMALI TURTA TARİFİ VE KALORİSİ
MALZEMELER :
150 GR TEREYAĞI
1/2 PKT.KAB.TOZU
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2/3 SU BARDAĞI ŞEKER
~2 SU BARDAĞI UN
İÇİ İÇİN :
4 ELMA
1/2 SB ŞEKER
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI :
TART HAMURUNU TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YOĞURARAK HAZIRLIYORUZ VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİYORUZ.BU ARADA ELMALARI YIKAYIP RENDELİYORUZ VE TARÇINLA PİŞİRMEYE BAŞLIYORUZ SUYUNU BİRAZ ÇEKİNCE ŞEKERİ DE EKLEYİP TÜM SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ.TART HAMURUNUN YARISINI STRECİN ARASINDA AÇIP TART KALIBINA YERLEŞTİRİYORUZ VE ELMALI HARCI DÜZGÜNCE İÇİNE YAYIYORUZ.HARCIN ÜSTÜNÜ SEPET ŞEKLİNDE VEYA KALIPLARLA DESENLENDİRİP KAPATABİLİRSİNİZ.170 DERECE FIRINDA 30 DK KADAR PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ.ILIKKEN PUDRA ŞEKERİ SERPEBİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder