23 Eylül 2011 Cuma

ALİ NAZİK TARİFİ VE KALORİSİ


TARİF 4 PORSİYON İÇİNDİR.1 PORSİYON KALORİSİ :260 KKAL'DİR.

MALZEMELER :
2 ADET PATLICAN
2 SU BARDAĞI YOĞURT
400 GR KIYMA-AZ YAĞLI
MAYDANOZ
2 DOMATES (İSTEĞE BAĞLI)
2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
KIRMIZI PUL BİBER,TUZ

YAPILIŞI :
PATLICANLARI KÖZLEYİP KABUKLARINI SOYDUKTAN,İNCE KIYDIKTAN SONRA EZİLMİŞ SARIMSAK-YOĞURT VE TUZLA KARIŞTIRIYORUZ.ÜSTÜNE 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞ İLE KAVURDUĞUMUZ KIYMAYI İLAVE EDİYORUZ.BAŞKA BİR TAVADA 1 KAŞIK SIVIYAĞDA 2-3 DK SALÇAYI PİŞİRİP EN ÜSTE DÖKÜYORUZ VE BOL MAYDANOZLA SERVİS EDİYORUZ.
DİPNOT : ORJ. ALİ NAZİK TARFİNDE DOMATES KULLANILMAZ.ANCAK BENİM GİBİ,İSTEĞE BAĞLI KIYMAYI DOMATESLE DE SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder