25 Ağustos 2011 Perşembe
ŞEFTALİLİ İRMİK TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ
1 PORSİYON KALORİSİ = 140 KKAL =~ 3PORS. MEYVE 'DİR.
MALZEMELER :
1LT SÜT
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
9 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
1 YEMEK KAŞIĞI SAKIZ REÇELİ VEYA 1 DAMLA SAKIZ
2 ORTA BOY DİLİMLENMİŞ ŞEFTALİ
İSTEĞE BAĞLI JOLE VEYA TART JOLESİ
TARİF :
SÜT-İRMİK VE ŞEKERİ KAYNAYIP YOĞUNLAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.KAYNADIKTAN SONRA SAKIZI EKLEYİP 2DK KADAR KISIK ATEŞTE YİNE KARIŞTIRARAK PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ.KARIŞIMIN YARISINI KELEPÇELİ KALIBA VEYA PASTA ÇEMBERİNE DÖKÜP DİLİMLENMİŞ ŞEFTALİLERİ ÜSTÜNE DİZİYORUZ.KARIŞIMIN KALANINI DA ÜSTÜNE DÖKÜP ŞEFTALİLERİ ÜSTE DIŞTAN BAŞLAYARAK DİZİYORUZ.İSTEĞE BAĞLI ŞEFTALİLERİN KARARMAMASI İÇİN ÜSTLERİNE JOLE DOKEBİLİR VEYA ŞEFTALİ REÇELİ SÜREBİLİRSİNİZ.EN AZ 3 SAAT BUZDOLABINDA SOĞUTTUKTAN SONRA KALIBI ÇIKARIYORUZ VE SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder