9 Ağustos 2011 Salı

ÜZÜMLÜ VE FRAMBOĞAZLI TART TARİFİ VE KALORİSİ


Malzemeler :
Tart Hamuru için
• 2 su bardağı un
• 55 gr şeker (~1/2 su bardağı)
• 125 gr soğuk tereyağı
• 1 yumurta
Muhallebisi için :
• 2 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yumurta
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için
• 1 paket tart jölesi
• frambuaz ve üzüm

Tart Hamurunun Yapılışı :
1. Unu bir kaba eleyerek pudra şekeri ekleyin.
2. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar yoğurun.
3. Yumurtayı ilave edip yoğurun.
4. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
7. Altta bulunan yağlı kağıt ile birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.

Frambuazlı Tartın Yapılışı :
1. Kalıba yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 C’ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
2. Fırından aldığınız hamurun üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Krema için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4. Ocaktan almadan 2 dakika önce terayağını ekleyip karıştırın.
5. Kremayı tartın üzerine dökün.
6. Frambuazları kremanın üzerine dizin.
7. Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp, frambuazların üzerine dökerek yada pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz..Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder