3 Mart 2011 Perşembe

PORTAKALLI İRMİK TATLISI

BLOĞUMDAKİ ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI TARİFİ ÇOK BEĞENİLİNCE BU KEZ DE PORTAKAL VE CADBURY PARMAK ÇİKOLATA KULLANARAK DENEMEK İSTEDİM.SONUÇ : GENE HAFİF VE GENE NEFİS :)
1 PORS. (ŞEKERLE YAPILDIĞINDA) =180 KKAL=1PKT.DİET BİSKÜVİ
1 PORS.(TATLANDIRICI İLE YAPILDIĞINDA = 140KKAL


MALZEMELER :
1 LT SÜT
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER VEYA 5-6 YEMEK KAŞIĞI CANDAREL
9 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
DAMLA SAKIZI
SÜSLEMEK İÇİN PORTAKAL VE 2 'YE KESİLMİŞ PARMAK ÇİKOLATA
YAPILIŞI :
SÜT-İRMİK VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE 1 DAMLA SAKIZI EKLİYORUZ.KELEPÇELİ KALIBA KARIŞIMDAN ÇOK AZ DÖKÜP KENARLARINA 2 PARÇAYA KESTİĞİMİZ PARMAK ÇİKOLATALARI DİZİYORUZ.KALAN İRMİK TATLISINI DA ORTASINA EKLEYİP SOĞUTUYORUZ.TATLIMIZIN ÜSTÜNE PORTAKAL DÖŞÜYORUZ VE KARARMAMASI İÇİN ÜSTÜNE FIRÇAYLA LİMON SUYU SÜRÜYORUZ.TATLANDIRICI İLE DİYABETİK HAZIRLAMAK İSTERSENİZ OCAKTAN ALIR ALMAZ TATLANDIRICIYI EKLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder