9 Nisan 2011 Cumartesi

KREM KARAMEL TARİFİ VE KALORİSİ

BEN VERDİĞİM TARİF İÇİN 12'Lİ SİLİKON KALIP KULLANDIM.BU ŞEKİLDE YAPILDIĞINDA 1 PORSİYON KALORİSİ = 90 KKAL'DİR.

MALZEMELER :
3 YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1/2 LİTRE(2,5 SU BARDAĞI) SÜT
KARAMEL İÇİN :
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI SU

YAPILIŞI :
ŞEKER VE SUYU ŞEKER KARAMELİZE OLUP KAHVERENGİYE DÖNÜŞÜNCEYE KADAR KARIŞTIRMADAN PİŞİRİYORUZ.KALIPLARA BÖLÜŞTÜRÜYORUZ.3 YUMURTA VE 1/2 SU BARDAĞI ŞEKERİ MİKSERLE ÇIRPIP KABARINCA VANİLYAYI EKLİYORUZ.2 DAKİKA KADAR DAHA ÇIRPIP YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜNÜ EKLİYORUZ.KÖPÜKLERİ GİTSİN DİYE SÜZGEÇTEN GEÇİRİP KAPLARA DAĞITIYORUZ.EN AZ 6 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİP SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder