PANNA COTTA..EVET SÜTLÜ BİR TATLI..UN-YAĞ İÇERMEMESİNE KARŞIN KREMA KULLANILDIĞINDAN PORSİYON MİKTARINI DOĞRU AYARLAMAK ÖNEMLİ..
TARİF 12 PORSİYON İÇİN VERİLMİŞTİR.1 PORSİYON KALORİSİ =190 KKAL'DİR.
MALZEMELER :
400ML (2KUTU)KREMA
1/2 LT SÜT
1 PKT VANİLYA
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 TATLI KAŞIĞI TOZ JELATİN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI :
SÜT-KREMA VE ŞEKERİ PİŞİRİYORUZ ISININCA VANİLYAYI EKLİYORUZ.KAYNAMAYA BAŞLARKEN 1 KAŞIK SUYLA İNCELTTİĞİMİZ JELATİNİ VE NİŞASTAYI EKLEYİP BİRKAÇ DAKİKA KARIŞTIRIYORUZ.SUDAN GEÇİRDİĞİMİZ KALIBIMIZA DÖKÜP EN AZ 4-5 SAAT SOĞUTUYORUZ.MEYVE VE/VEYA REÇEL SUNUM ALTERNATİFİ OLABİLİR.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder