4 Mayıs 2011 Çarşamba

ÇİLEKLİ CHEESECAKE TARİFİ VE KALORİSİ



Malzemeler; (23CM LİK KALIPTA 2 ADET CHEESECAKE İÇİN)
Taban için;*1 paket burçak bisküvi,
*50 gr erimiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt,
Üst malzemesi;
800 gr labne peynir,
1 su bardağı toz şeker,
3 adet orta boy yumurta,
200 gr krema,
3 yemek kaşığı un,
2 paket vanilya
1/2 limon suyu

YAPILIŞI :
1.Fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
2.Bisküvileri rondoda un haline getirip, erimiş tereyağını ve sütü ekledikten sonra iyice karıştıralım ve kelepçeli kalıbımızın tabanına iyice bastırarak yayıp,buzdolabına kaldıralım.
3.Labne peyniri mikserle iyice çırpalım, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ve kremayı, vanilyayı,limon suyunu ve unu ekleyerek karışım pürüssüz oluncaya kadar çırpalım.
4.Yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar pişirelim.
6.Bir saatin sonunda fırını kapatalım ancak cheesecakei içinden çıkarmadan, fırının kapağını çok hafif aralayarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan cheesecakei bir gece dolapta bekletiyoruz.
7.Üstüne çilek taneleri ve çilek reçeli dökerek servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder