4 Mayıs 2011 Çarşamba
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK TARİFİ VE KALORİSİ
MALZEMELER :
3 YUMURTA
3/4 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
2 HAVUÇ RENDESİ
3/4 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
ESER MİKTARDA MUSKAT
1/2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI CEVİZ
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ
1 PKT.KABARTMA TOZU
1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL SUYU
YAPILIŞI :
Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın.
Ceviz içlerini yağsız tavada orta ateşte 10-15 dakika boyunca kavurun. Soğumalarını bekledikten sonra iri parçalar halinde doğrayın.
Büyük boy bir karıştırma kabında unu,kabartma tozunu, tarçını, hindistan cevizini ve muskatı karıştırın.
Diğer bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekerleri bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Sıvı yağı, vanilya özütünü, portakal suyunu ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar tekrar karıştırın.
Kuru malzemelerin olduğu kabın ortasında bir boşluk açıp ıslak malzemeleri azar azar ekleyin ve un parçaları kaybolana kadar karıştırın. Rendelenmiş havuçları ve cevizleri de ekleyip son kez karıştırın ve kalıba dökün.
180 derecede 55 dakika boyunca (veya kekin ortasına soktuğunuz kürdan kuru çıkana kadar) pişirin.
Servis yapmadan hemen önce üzerine pudra şekeri serpin (kek nemli olduğu için zaman içinde pudra şekerinin bir kısmını emecektir).
AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
3 RENKLİ TATLI,
HAVUÇLU CEVİZLİ KEK TARİFİ VE KALORİSİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
leziz görünüyor, ayrıca resimler çok sempatik olmuş :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSil