4 Mayıs 2011 Çarşamba
HAVUÇ VE MUHALLEBİLİ KEK TARİFİ VE KALORİSİ
Malzemeler Keki İçin:
2 yumurta
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.kakao
Yarım çay b.sıvıyağ
Yarım çay b.süt
Aldığı kadar un
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.un
1 çorba k.pirinç unu
Havuçlu Bölümü için
500 gr. havuç
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
Üzeri için: Antep fıstığı
Yapılışı: Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Üzerine Sıvıyağ, süt, kakao ve 2 çorba k. un ekleyerek karıştırın. Tepsiye dökerek 170 derecede pişirin.
Muhallebisi için tencereye sütü, pirinç ununu, unu ve toz şekeri alın çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökün.
3. kat için ise haşlanarak pişirilmiş havuçları püre yapın. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekleyin. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı da ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blender ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin.
Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini Fıstık ile süsleyin. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek Servis yapın. Az şekerli ama hem lezzetli hem de hafif bir tatlı.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba
YanıtlaSiltarifleriniz çok güzel fakat bazılarında kalori yazmıyor güncelleyebilir misiniz ? teşekkürler