4 Mayıs 2011 Çarşamba

MISIR UNLU KEK TARİFİ VE KALORİSİ

MALZEMELER :
4 YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI ŞEKER
1/3 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ŞİŞE SODA
2,5 SU BARDAĞI MISIR UNU
2,5 SU BARDAĞI UN
1 PKT KAB.TOZU
1 PKT VANİLYA

YAPILIŞI :
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kö­pürene dek çırpalım. Sıvı yağı ek­leyip yarım dk. daha çırpalım. Mısır ununu,vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip mikserin dü­şük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim.170° fırında keki pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder