19 Şubat 2012 Pazar

İRMİKLİ KURABİYE TARİFİ VE KALORİSİ


MALZEMELER :
125 gr tereyağ
50 gr elenmiş pudra şekeri
2 yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
175 gr un
90 gr irmik (4-5 çorba kaşığı)
1 paket bitter çikolata

1) Eritilmiş tereyağını pudra şekeri ile iyice çırpın.
2) Çırpmayı sürdürerek vanilya ve yumurta sarılarını ekleyin.
3) En son elenmiş un ve irmiği ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
4) Hamuru elle veya kalıpla şekil vererek kesin. Tepsiye aralıklı olarak dizin.

Yaklaşık 170 C lik fırında 15-20 dakika kurabiyeler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.

Bitter çikolata parçalarını kasede benmari usulü eritin. Kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp çikolatalar donuncaya kadar bekleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder