2 Şubat 2012 Perşembe

MARMELATLI KURABİYE (spitzbuben) TARİFİ VE KALORİSİ



MALZEMELER :


• 120gr. katı yağ
• ortalama 200-220 gr. kadar un
• 50gr. rondoda ince çekilmiş fındık unu veya badem unu
• 50gr. pudra şekeri
• 1,5 – 2 çorba kaşığı krema
• 1 pkt. vanilya
• 2 çorba kaşığı marmelat

YAPILIŞI :


1. Yağ, şeker, krema, vanilya ve bademi iyice karıştırın, yumuşak bir bulamaç olsun. Yavaş yavaş unu ekleyip, yoğurun.
2. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olduğunda; streç folyoya sarıp, buzdolabına kaldırın. 1/2 saat bekletin.
3. Unlanmış tezgahta hamuru 3-4 mm. kalınlığında açın, şekilli kalıplarla yuvarlaklar kesin. Yuvarlaklarin yarısının ortalarını, daha küçük bir kalıpla alın.
4. 180° C’de 14 dakika pişirin. Kenarları fazla kızarmadan fırından alınca iyi oluyor.
5. İyice soğuduktan sonra, ortaları delikli parçalarin üzerine pudra şekeri serpin.Marmelatı düz parçalarin üzerine sürün. İki parçayı birbirine yapıştırın.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder