19 Şubat 2012 Pazar

NUTELLALI SUPANGLE TARİFİ VE KALORİSİ



Malzemeler (14 porsiyon için):
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
2 bardak su
50 gr kakao
4-5 yemek kaşığı dolusu Nutella
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
isteğe bağlı : supanglenin altına koymak için süte batırılmış kek parçaları

Yapılışı:
1.Sütü, şekeri,unu ve yumurtayı bir tencereye alıp ocağa koyun
2.Kaynayana kadar karıştırın.
3.Piştikten sonra ocaktan alıp içine 2 bardak suyu, Chokellayı,kakaoyu ve sıvıyağı ilave edin.
4.Mikserle birkaç dakika çırpın ve kaselere paylaştırın.
5.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve soğuk servis yapın.

**Extra lezzet isteyenler için:
Ben supanglenin alt kısmına sütle ıslatılmış kek parçaları döşedim.Sonrasında her bir kaseye 1 yemek kaşığı profiterol kreması döküp 5 dk bekledikten sonra en son supangleyi ekledim,muhteşem oldu.

Profiterol kreması için :

2,5 SU BARDAĞI SÜT
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PKT. VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN VEYA TEREYAĞI

YAPILIŞI :
YAĞ HARİÇ TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİYORUZ.KAYNAYINCA YAĞI İLAVE EDİP OCAKTAN ALIYORUZ.
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

  1. Tam benlik bi blog diyet üzerine :))

    http://amareteipsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ; güzel paylaşımlarınız için teşekkürler.Sevgiler ...

    YanıtlaSil