2 Şubat 2012 Perşembe

KARNIBAHAR KÖFTESİ TARİFİ VE KALORİSİ


1 ADET KARNIBAHAR KÖFTESİ 70KKAL'DİR.

MALZEMELER :(~~10 adet için)

1/4 karnıbahar
1/2 orta boy soğan
1 yumurta
5-6 yemek kaşığı un
Bir tutam maydanoz,bir tutam dereotu
Tuz,kimyon,karabiber,yenibahar,pulbiber
Kızartmak için 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI :

Karnabaharı parçalayıp haşlayın,suyunu süzüp robottan çekin.
Bir sügeçle suyunu akıtın.
Soğanı küçük küçük doğrayın,maydanoz ve dereotunu doğrayın bütün malzemeleri karıştırın.
En son yumurtayı kırıp hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın
Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağı ekleyin ısıtın.
Karışımdan kaşıkla alıp ,kaşığın arka tarafıyla şekil vererek köfte şekli verin ve tavaya dizin.Arkalı önlü kızartıp servis yapın.AFİYET OLSUN :)

1 yorum: