25 Ağustos 2011 Perşembe

ŞEFTALİ VE FRENK ÜZÜMLÜ TART TARİFİ VE KALORİSİ


MALZEMELER :
**2 ADET TART HAMURU İÇİN :
150 GR TEREYAĞ VEYA MARGARİN
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2/3 SU BARDAĞI ŞEKER
2,5 SU BARDAĞI UN
1 YUMURTA
MUHALLEBİSİ İÇİN :
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 PKT. VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
ÜSTÜ İÇİN :
ŞEFTALİ VE İSTEĞE BAĞLI FRENK ÜZÜMÜ
1PKT. TART JOLESİ

TARİF :
1. Unu veşekeri bir kapta harmanlayın.
2. Küp şeklinde kestiğiniz tereyağlarını ekleyip karıştırın.
3. Yumurtayı ilave edip yoğurun.
4. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
5. Hamuru streç film arasında tart kalıbından daha büyük açın.
6. Üstte bulunan streci kaldırın.
7. Altta bulunan streç ile birlikte hamuru tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
8. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
9. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden aldıktan sonra kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
10. Üzerini çatalla ara ara delin.
11. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
12. Kalıba yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 C’ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
2. Fırından aldığınız hamurun üzerindekileri aldıktan sonra soğumaya bırakın.
3. Krema için süt,un,şeker,yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4. Ocaktan almadan 2 dakika önce terayağını ekleyip karıştırın.
5. Kremayı tartın üzerine dökün.
6. meyveleri kremanın üzerine dizin.
7. Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp meyvelerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz..
** BEN TART HAMURUNUN YARISINI BİR SEFERDE KULLANIYOR,KALAN YARISINI SONRA KULLANMAK ÜZERE BUZLUĞA KALDIRIYORUM.BÖYLELİKLE ÇOK DAHA DÜŞÜK KALORİLİ VE HAMUR YOĞUNLUĞU ÇOK OLMAYAN BİR TATLI OLUYOR.KALANI BUZLUKTAN 1 GÜN ÖNCE ÇIKARIP KULLANABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder