11 Aralık 2011 Pazar

AŞURE TARİFİ VE KALORİSİ







MALZEMELER :

1 SU BARDAĞI KURU FASULYE
1 SU BARDAĞI NOHUT
1 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY
1/3 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇAY BARDAĞI KÜÇÜK KESİLMİŞ KURU KAYISI
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
1 ÇAY BARDAĞI KÜÇÜK KESİLMİŞ KURU İNCİR
1 ÇUBUK TARÇIN
4 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI LİMON VEYA PORTAKAL KABUĞU
8 PARÇA KARANFİL
1 ELMA
SU

ÜSTÜ İÇİN :
CEVİZ-FISTIK-NAR-BADEM-FINDIK-ÇAM FISTIĞI-KUŞ ÜZÜMÜ

YAPILIŞI :
KURU FASULYE-NOHUT VE BUĞDAYI İYİCE YIKAYIP SUDA 1 GECE BEKLETİN.ERTESİ GÜN BAKLİYATLARIN ISLATMA SUYUNU DÖKÜP İÇME SUYUYLA HER BİRİNİ AYRI KAPLARDA PİŞİRİN.TÜM MALZEMELERİ AYRI KAPLARDA PİŞİRİN.KURU MEYVELERİ 15 DK İÇME SUYUNDA BEKLETİP 1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLEYEREK YİNE AYRI AYRI KAPLARDA 30 DAKİKA PİŞİRİN.İNCİR HARİÇ TÜM MALZEMELERİ SULARINI DÖKMEDEN (SULARI DÖKÜLÜRSE CİDDİ VİTAMİN KAYBI OLUR)BİR TENCEREDE BİRLEŞTİRİN.BU AŞAMADA ÇUBUK TARCIN,1 BÜRTÜN ELMAYA SAPLANMIŞ KARANFİLLER,ŞEKER,LİMON VEYA PORTAKAL KABUĞU VE SUYU DA EKLEYİN.(KARANFİLLİ ELMAYI YARIM SAAT SONRA KARIŞIMDAN ÇIKARIN).1-1,5 SAAT KADAR ARADA KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.İÇİNE İSTEĞE BAĞLI SAFRAN-DAMLA SAKIZI-PEKMEZ EKLEMEK DE MÜMKÜN.KURU İNCİRLERİ EN SON TEK TEK EKLEYİN KAPLARA PAYLAŞTIRIP İSTEĞİNİZE GÖRE SÜSLEYİN.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder