11 Aralık 2011 Pazar

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ VE KALORİSİ


1 PORSİYON FIRIN SÜTLAÇ 230 KKAL=~4 PORS.MEYVE 'DİR.


MALZEMELER (8 PORSİYON) :
1LT SÜT
3/4 SU BARDAĞI SU
3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 YUMURTA SARISI
1/2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 PKT.VANİLYA
1 1/3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI :

PİRİNCİ İYİCE YIKAYIP SÜZÜYORUZ VE 1 BARDAK SUYLA YUMUŞAYANA DEK YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
SÜTÜ ISITIP VANİYA-ŞEKER VE PİRİNCİ EKLİYORUZ.KARIŞTIRARAK KAYNAYANA DEK PİŞİRİYORUZ.
3/4 BARDAK SUYA EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRDIĞIMIZ NİŞASTAYI DA KARIŞIMA EKLEYİP 3-4DK DAHA PİŞİRİYORUZ.
EN SON KARIŞIMDAN 1 KEPÇE KADAR ALIP YUMURTA SARISIYLA ÇIRPIYORUZ VE SÜTLACA YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP 4-5 DK DAHA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
ISIYA DAYANIKLI KAPLARA ALIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİYORUZ.TEPSİNİN YARISINA SOĞUK SU İLAVE EDEREK 200 DERECE FIRININ EN ÜST RAFINDA ÜSTLERİ KIZARANA DEK PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder