19 Şubat 2012 Pazar

POP TART TARİFİ VE KALORİSİ


POPTART MALZEMELERİ :
150GR TEREYAĞI
1/2SU BARDAĞI SOĞUK SU
1 TATLI KAŞIĞI ELMA SİRKESİ
2+3/4 SU BARDAĞI (385 gram)UN
2YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

İÇMALZEME :
1 SU BARDAĞI TAZE VEYA DONDURULMUŞ VİŞNE
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
4 YEMEK KAŞIĞI SU
1-2 DAMLA BADEM AROMASI

ÜST GLAZÜR MALZEMELERİ :
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YEMEK KAŞIĞI SU VEYA SÜT
İSTENİRSE 1 DAMLA İSTENEN RENKTE GIDA BOYASI
1 PKT.VANİLYA

YAPILIŞI :
poptart hamuru için :
Sirkeli su hariç tüm malzemeyi rondodan geçirin.tereyağı küp küp doğranarak ve soğuk olarak konmuş olsun.sonrasında her defasında 1-2 kaşık soğuk sirkeli sudan ekliyoruz-rondoyu çalıştırıyoruz, hamur parçalanmaz hale gelince tamamdır :)
2 streç film arasında merdaneyle açıp eşit boyda dikdörtgenlere kesiyoruz.

iç malzeme için :
vişneleri minik karelere kesiyoruz ve tüm malzemeyi koyulaşana dek karıştırarak pişiriyoruz.

Kesilen hamurların yarısının içine iç malzemeyi paylaştırıp üstünü kalan hamurlarla kapatıyoruz ve kenarlarına çatalla desen veriyoruz.

200 DERECEDE 8-10 DK PİŞİRİYORUZ.

Pop tart soğuyunca üstüne glazürü sıcak suyla hazırlayıp kaşıkla döküyoruz.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder