2 Şubat 2012 Perşembe

ŞARAPLI ARMUT TATLISI (Pere al Vino) TARİFİ VE KALORİSİ




1 PORSİYONU 260 KKAL(=5 PORS.MEYVE)'DİR.(Şaraplı sosun tamamının kullanılamadığı dikkate alınarak hesaplanmıştır.)

MALZEMELER :

6 ADET ARMUT
1 ŞİŞE ŞARAP
2 SU BARDAĞI ŞEKER VEYA 350-400 GR AKİDE ŞEKERİ
6 ADET YILDIZ ANASON
6 ADET KARANFİL
2 ÇUBUK TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL
1 PKT. VANİLYA

YAPILIŞI :

ARMUTLARI YIKAYIP KABUKLARINI ARMUDUN SAPI KALACAK ŞEKİLDE SOYUN.BİR KABAK OYACAĞIYLA ALTTAN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIN.TÜM MALZEMEYİ 50 DK KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.ARADA KONTROL EDEREK ARMUTLARIN BEYAZ KALAN YERLERİNİ SOSTA ÇEVİRMEK SURETİYLE HER TARAFIN SOSU EMMESİNİ SAĞLAYIN.KARAMELİZE OLUP ARMUTLAR YUMUŞADIĞINDA OCAKTAN ALIP SOĞUTUN.
AFİYET OLSUN :)

2 yorum:

  1. Görüntü müthiş. Rengi şaraptan mı alıyor acaba? Bir de yıldız anosonu ilk defa duydum nerden bulabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Evet,rengini şarap veriyor,gıda boyası yok.Yıldız anason,arifoğlu marka..Marketlerden veya internet sitesinden de temin edebilirsiniz.inanılmaz bir aroma veriyor :)

    YanıtlaSil