11 Mayıs 2011 Çarşamba

ANANAS FLAMBE TARİFİ VE KALORİSİ


MALZEMELER :

1 ananas

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı esmer şeker

4 yemek kaşığı portakal suyu

1 yemek kaşığı kavrulmuş badem

YAPILIŞI :

Ananası İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın.(Şayet istenirse üzerlerine 2 kaşık likör dökülebilir ben kaloriyi arttırmamak için dökmemeyi tercih ediyorum.)tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder