4 Mayıs 2011 Çarşamba

ÇİKOLATALI CHEESECAKE TARİFİ VE KALORİSİ



Malzemeler; (23CM LİK KALIPTA 2 ADET CHEESECAKE İÇİN)
Taban için;*1 paket burçak bisküvi,
*50 gr erimiş tereyağı,
*1/2 çay bardağı süt,
Üst malzemesi;
800 gr labne peynir,
1 su bardağı toz şeker,
3 adet orta boy yumurta,
200 gr krema,
3 yemek kaşığı un,
2 paket vanilya

YAPILIŞI :
1.Fırını 150 dereceye ayarlıyoruz.
2.Bisküvileri rondoda un haline getirip, erimiş tereyağını ve sütü ekledikten sonra iyice karıştıralım ve kelepçeli kalıbımızın tabanına iyice bastırarak yayıp,buzdolabına kaldıralım.
3.Labne peyniri mikserle iyice çırpalım, şekeri ekleyerek çırpmaya devam edelim. karışım krema kıvamına gelince yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim ve kremayı, vanilyayı ve unu ekleyerek karışım pürüssüz oluncaya kadar çırpalım.
4.Yaklaşık olarak 1 saat kadar pişirelim.
6.Bir saatin sonunda fırını kapatalım ancak cheesecakei içinden çıkarmadan, fırının kapağını çok hafif aralayarak soğumasını bekleyelim.Soğuyan cheesecakei bir gece dolapta bekletiyoruz.
7.Üstü için 200 ml krema+200gr çikolatayla ganaj hazırlıyoruz.(Kremayı ısıtıp küçük kestiğimiz bitter çikolatayı içine atıyoruz,eriyene kadar karıştırarak kaynatmadan ısıtıyoruz.)Soğuttuktan sonra servis ederken cheesecake üstüne döküyoruz.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder