4 Mayıs 2011 Çarşamba

KURABİYE TARİFİ VE KALORİSİ



MALZEMELER :
250 gr tereyağı ya da margarin-oda ısısında beklemiş
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

YAPILIŞI :

KAKAO HARİÇ TÜM MALZEMEYİ YOĞURUP 30 DAKİKA BUZDOLABINDA SOĞUTUYORUZ.HAMURUN YARISINA KAKAO EKLEYİP HAMURLARI MERDANEYLE AÇIYORUZ. İSTEDİĞİMİZ KALIPLARLA KESİP YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDE ÖNCEDEN 160 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder