24 Ekim 2011 Pazartesi

KIRMIZI ERİKLİ TART TARİFİ VE KALORİSİ



TARİF BENİM TARAFIMDAN KALORİSİ DÜŞÜRÜLECEK ŞEKİLDE REVİZE EDİLDİ :)MALZEMELER BİRAZ:) KISILDI,NEFİS OLMASI İÇİN BU KADARI BİLE YETTİ DESEM :)

Malzemeler

Tart Hamuru için:

2 adet 24 cm çapında tart hamuru için (dilerseniz malzemelerin yarısıyla 1 adet tart hamuru da hazırlayabilirsiniz)

150 gram tereyağı, soğuk
1/4 su bardağı buz gibi soğuk su
1/2 tatlı kaşığı elma sirkesi
2+3/4 su bardağı (385 gram) un
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı (7 gram) deniz tuzu

Meyveli Katman ve Erik Reçeli için:

8 adet kırmızı (Anjelik) erik
1/2 su bardağı (100 gram) + 3 yemek kaşığı (45 gram) şeker

Yapılışı
Sirkeli su hariç tüm malzemeyi rondodan geçirin.tereyağı küp küp doğranarak ve soğuk olarak konmuş olsun.sonrasında her defasında 1-2 kaşık soğuk sirkeli sudan ekliyoruz-rondoyu çalıştırıyoruz, hamur parçalanmaz hale gelince tamamdır :)
2 streç film arasında merdaneyle açıp tart kalıbına aktarıyoruz ve hoop buzluğa..
Fırını 190 derecede ısıtmaya başlayın.
Meyveli katmanı hazırlamak için : Erikleri yıkayıp ortadan ikiye kesin, çekirdekleri çıkartın ve 5-6 tanesini ince dilimler halinde kesin. Geriye kalan erikleri orta boy bir tencerenin içine rendeleyin, üzerine yarım su bardağı (100 gram) şekeri dökün ve bir kenara ayırın.
Hamuru buzluktan çıkartıp 1 yemek kaşığı şeker serpin. Tepesine birbirlerinin üzerine binecek şekilde erikleri yelpaze şeklinde dizin ve tepelerine 3 yemek kaşığı şeker serpin.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede, pişirme süresinin yarısında tartın eşit şekilde pişmesi için tepsiyi 180 derece çevirmek suretiyle 45 dakika boyunca pişirin.
Pişme süresinin son 15 dakikasında erikli reçeli hazırlamaya başlayın. İçinde rendelenmiş erik ve şekerin olduğu tencereyi yüksek ateşin üzerine yerleştirip kaynama noktasına getirin, ardından altını kısıp yüksek orta ateşte üzeri açık şekilde koyulaşıp reçel kıvamına gelene kadar, 6-7 dakika boyunca pişirin. Ufak bir kasenin üzerine oturttuğunuz ince delikli bir kevgir yardımıyla reçeli süzün ve bir kenara ayırın.
Tartı fırından alıp 10 dakika oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından servis tabağına aktarıp bir fırça yardımıyla reçelden üzerine sürün ve muhakkak ılıkken servis edin. İhtiyacınızdan daha fazla reçel elde edeceksiniz.Ben kalanını daha evvelden süzdüğümüz erik rendesine ekledim.Kıpkırmızı enfes bir marmelat oldu,herkes bayıldı.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder