14 Ekim 2011 Cuma
ARMUTLU VE FRAMBOGAZLI CRUMBLE TARİFİ VE KALORİSİ
1 PORSİYONU 280 KKAL'DİR.
MALZEMELER :-8 PORSİYON İÇİN-
Hamuru için :
200 gr un
100 gr tereyağı
1 tutam tuz
100 gr toz şeker
içi için :
3 adet armut
1 paket vanilya
60 gr toz şeker
200 gr frambuaz
YAPILIŞI :
Armutların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve şekerle birlikte tencereye alın. 10 dakika pişirin. Vanilya ve frambuazları ekleyip 3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Karışımı küçük güveçlere paylaştırın.
Un, küp doğranmış tereyağı,şeker ve tuzu birleşip kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirin.Hamuru meyvelerin üzerine serpiştirin. 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp ılınınca servis yapın.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder