1 Ekim 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI VE FRAMBOĞAZLI TART TARİFİ VE KALORİSİ




MALZEMELER-10 pors. için :

TART HAMURU İÇİN :

100 gram tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
100 gram pudra şekeri, elenmiş
1 adet büyük boy yumurta
1/2 çay kaşığı vanilya
225 gram (yaklaşık 1+2/3 su bardağı) un
25 (yaklaşık 3 çorba kaşığı) gram kakao
1/4 çay kaşığı tuz

DOLGU İÇİN :
50 gram taze framboğaz-dondurulmuşsa çözdürüp süzüyoruz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı toz şeker
80 gram çikolata
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı

ÜST SÜSLEME İÇİN :
250gr framboğaz
30 gr çikolata

YAPILIŞI :
Tart hamurunu hazırlamak için hamur malzemelerinin hepsini bir mutfak robotuna koyup, hamur bıçağın etrafına toparlanana kadar sık aralıklarla çalıştırın.Streçleyip buzdolabıda yarım saat kadar dinlendirin.Streç film veya 2 yağlı kağıt arasında merdaneyle açıp tart kalıbınıza yerleştirin.üstten merdaneyle geçip kenarlarını da düzelttikten sonra çatalla çeşitli yerlerinden delin.Üstüne yağlı kağıt serip kabarmaması için kuru nohut veya fasulye serptikten sonra 180 derecede 15 dakika pişirin.Nohutları ve yağlı kağıdı alıp 15 dakika daha pişirin.

Çikolatalı ve frambuazlı dolguyu hazırlamak için frambuaz ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini bir çatal yardımıyla ezip tart hamurunun tabanına yayın.

Çikolataları benmari veya mikrodalgada eritin.Yumurta ve 3 yemek kaşığı şekeri kabarana kadar çırpıp erimiş çikolatayı ve tereyağını ekleyin.

Karışımı frambuaz yaydığınız tabanın üzerine dökün ve 180 derecelik fırında en tepede 10 dakika pişirin. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.En son meyveler ve çikolatayla süsleyin.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder