21 Ekim 2011 Cuma

SAKIZLI VE KARAMELLİ TART TARİFİ VE KALORİSİ


TARTTAN ARTAN MUHALLEBİYİ KROKANLI SAKIZLI MUHALLEBİYE DÖNÜŞTÜRDÜM.YEMEDEN ÖNCE KAŞIKLA KROKANIN ÜZERİNE TIK TIK,SÜPER :)



MALZEMELER :


GEVREK TART HAMURU ( sweet shortcrust/pate sablée /sandy pastry ) :


150 gr / 1 su bardağı un
2,5 ml / 1/2 çay kaşığı tuz
45-60 ml / 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
120 gr / 1/2 cup tuzsuz tereyağ, küçük küpler halinde parçalara ayrılmış
2 yemek k.suyla çırpılmış 2 yumurta sarısı+1pkt.vanilya

SAKIZLI MUHALLEBİSİ İÇİN :

1 LT süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
2-3 adet damla sakızı veya sakız reçeli-RUMELİ PASTANESİNDEN ALMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM :)

KARAMELİ İÇİN :

1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı su

YAPILIŞI :

Bir kasede yumurta sarıları, buzlu su ve vanilyayı çırpın
Rondoya un, tuz, şeker ve tereyağı koyarak 15-20 sn. malzemeler ekmek kırıntısı görünümü alana kadar çalıştırın.Sonra hazırlamış olduğunuz yumurta ve su karışımını ilave ederek, hamur parçaları birbirine yapışık bir hal almaya ”başlayıncaya” dek çalıştırın.Vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat kadar beklesin.Benim gibi tezcanlıysanız 2 strecin arasında merdaneyle hemen açıp tart kalıbına alıverin :)Kabarmaması için hamuru çatalla çeşitli yerlerinden delin ve üzerine yağlı kağıt veya folyo kapatıp nohutla döşedikten sonra 15 dk pişirin ve fırından çıkarıp nohutları alın.sonrasında 5-10 dk daha pişirin.

Muhallebi için yağ ve sakız hariç diğer malzemeleri kıvam koyulaşana kadar pişirin en son 1 kaşık yağı ve sakızı ekleyin.Muhallebi birkaç dakika daha pişirip “göz göz” olmaya başladığında ateşten alın ve elektrikli el mikseri ile 5 – 10 dakika kadar çırpın ve oda sıcaklığında hafifçe soğumaya bırakın.Soğumuş tart hamuruna muhallebiyi döküp soğutun.

***Servisten hemen önce :
Bir sos tenceresinin içine şekeri koyun ve nemlendirmek için suyu ekleyin. Yüksek ateşte tencereyi hafifçe çevirerek ve sallayarak kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra hiç karıştırmadan şekerli şurubun koyu bir karamel rengine dönmesini bekleyin döndüğü anda hemen ateşten alın ve hemen muhallebinin üzerinde gezdirin.

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder