5 Haziran 2011 Pazar

FRAMBOĞAZ VE ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ

1 PORSİYONU 220 KKAL'DİR.=4 POS. MEYVE
TARİF 6 PORSİYON İÇİNDİR.
MALZEMELER :
1 LİTRE SÜT
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
9 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
3 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2-3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
FRAMBOĞAZ VE BÖĞÜRTLEN-İSTEĞE BAĞLI
YAPILIŞI :
SÜT-İRMİK-ŞEKER-HİNDİSTAN CEVİZİNİ MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM.KIVAM ALINCA 1/3 ÜNÜ AYIRIP KAKAOYLA KARIŞTIRALIM.SİLİKON VEYA KEPÇELİ BİR KALIBA BEYAZ-KAKAOLU-BEYAZ OLACAK ŞEKİLDE YAVAŞÇA DÖKÜYORUZ.ÇİKOLATALI KISMIN ÜSTÜNE MEYVE PARÇACIKLARI KONULURSA DAHA DA LEZZETLİ OLUYOR.3-4 SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOĞUTUP ÇİKOLATA GANAJ VEYA ÇİKOLATA SOSLA SERVİS EDİYORUZ.(RESİMDE ORTADAKİ TATLININ ÜSTÜ ERİTİLMİŞ KIRMIZI JELDİR)
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder