10 Haziran 2011 Cuma

KIRMIZI KADİFE KEK - RED VELVET CAKE TARİFİ VE KALORİSİ



Malzemeler :

Buttermilk için ;
1 + 1/2 su bardağı süt
1 + 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
Kek için ;
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2+ 1/2 su bardağı un
1 pkt.kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz
krema için ;
500 gr. labne peyniri
20 gr tereyağı
20 gr.krem şanti (1 yemek kaşığı )
2 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI :

Oda ısısında beklettiğimiz UHT sütün içine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.

Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım.Buttermilk yerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karbonatı karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım.Kelepçeli 2adet 23 cm lik kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.

Kek iyice soğuduktan sonra ,her keki 2 kat şeklinde keselim. Bir katı bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım.Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.

Bir kapta oda ısısındaki tereyağını pudra şekeriyle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpalım.Labne peynirinini ve krem şantiyi ilave edelim.Kremayı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirelim.

Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder