21 Haziran 2011 Salı

KREM KARAMEL - 2 TARİFİ VE KALORİSİ

BU TARİFİN BLOĞUMDAKİ DİĞER KREM KARAMELDEN FARKI YAPIMINDA KREMA KULANILMIŞ OLMASI..LEZZETİ MUHTEŞEM OLMAKLA BİRLİKTE KALORİSİ BU SEBEPLE DİĞERİNDEN FAZLA.
1 PORSİYON KALORİSİ = 200 KKAL = 4 PORS. MEYVE

MALZEMELER: (6 porsiyon)

Karamel için:
• 1/3 cup toz şeker
• 3 yemek kaşığı su
• 3-4 damla limon suyu

Krema için:
• 1 cup sıvı krema
• 1,5 cup süt
• 3 büyük yumurta
• 1/2 cup toz şeker
• Vanilya aroması veya tozu
YAPILIŞI :
Karamel için toz şeker, su ve limon suyu orta derece ateşte karamel rengi ve kıvamı alıncaya kadar pişirilir.Ateşten alınan karamel, kullanılacak kaplara paylaştırılır.
Fırın ön ısıtma için 175 ºC’ye ayarlanır.Yumurtalar ve toz şeker yaklaşık 3 dakika homojen bir kıvam alana kadar mikser ile çırpılır.Süt , sıvı krema,Vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Önceden karamel konmuş olan ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılır.Kaseler kenarı yüksek bir tepsiye dizilir ve fırına yerleştirilir.Tepsiye, kaselerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 35 dakika, üst kısımları altın sarısı renk alıncaya dek pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğutulur.Buzdolabında en az 4 saat bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder