21 Haziran 2011 Salı

KREM KARAMEL - 2 TARİFİ VE KALORİSİ

BU TARİFİN BLOĞUMDAKİ DİĞER KREM KARAMELDEN FARKI YAPIMINDA KREMA KULANILMIŞ OLMASI..LEZZETİ MUHTEŞEM OLMAKLA BİRLİKTE KALORİSİ BU SEBEPLE DİĞERİNDEN FAZLA.
1 PORSİYON KALORİSİ = 200 KKAL = 4 PORS. MEYVE

MALZEMELER: (6 porsiyon)

Karamel için:
• 1/3 cup toz şeker
• 3 yemek kaşığı su
• 3-4 damla limon suyu

Krema için:
• 1 cup sıvı krema
• 1,5 cup süt
• 3 büyük yumurta
• 1/2 cup toz şeker
• Vanilya aroması veya tozu
YAPILIŞI :
Karamel için toz şeker, su ve limon suyu orta derece ateşte karamel rengi ve kıvamı alıncaya kadar pişirilir.Ateşten alınan karamel, kullanılacak kaplara paylaştırılır.
Fırın ön ısıtma için 175 ºC’ye ayarlanır.Yumurtalar ve toz şeker yaklaşık 3 dakika homojen bir kıvam alana kadar mikser ile çırpılır.Süt , sıvı krema,Vanilya ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Önceden karamel konmuş olan ısıya dayanıklı kaplara paylaştırılır.Kaseler kenarı yüksek bir tepsiye dizilir ve fırına yerleştirilir.Tepsiye, kaselerin yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edilir. Yaklaşık 35 dakika, üst kısımları altın sarısı renk alıncaya dek pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğutulur.Buzdolabında en az 4 saat bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.Afiyet olsun :)

HAVUÇLU TOPLAR TARİFİ VE KALORİSİ


İŞTE BU MÜKEMMEL BİR TATLI..TAMM BİR DİYET TATLISI...TANESİ SADECE 48 KALORİ :1 MANDALİNA KADAR YANİ..DİYETLERİNİZDE RAHATLIKLA KULLANABİLİRSİNİZ.

MALZEMELER :
2 adet orta boy havuç (84kkal)
1/2 paket petibör bisküvi (427kkal)
1 su bardağı şeker (694 kkal)
1/2 su bardağı su

YAPILIŞI :
Havuçları rendeleyip 1 SB su ve 1/2SB şekerle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Bisküvileri rondodan geçirip pişen havuçlarla karıştırıyoruz.Yuvarlayıp hindistan cevizine batırarak servis ediyoruz.(ADEDİ 48 KKAL) Afiyet olsun :)

10 Haziran 2011 Cuma

KIRMIZI KADİFE KEK - RED VELVET CAKE TARİFİ VE KALORİSİ



Malzemeler :

Buttermilk için ;
1 + 1/2 su bardağı süt
1 + 1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
Kek için ;
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2+ 1/2 su bardağı un
1 pkt.kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
2 tatlı kaşığı toz kakao
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tutam tuz
krema için ;
500 gr. labne peyniri
20 gr tereyağı
20 gr.krem şanti (1 yemek kaşığı )
2 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI :

Oda ısısında beklettiğimiz UHT sütün içine sirkeyi koyup karıştıralım ve 10 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alalım.

Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım.Buttermilk yerine hazırladığımız karışımı ve sirkeyi ekleyip biraz daha çırpalım.
Ayrı bir kapta elediğimiz unları ,kakao ,vanilya ,gıda boyası ve karbonatı karıştıralım ve yumurtalı karışıma ilave ettikten sonra ,yavaş yavaş bir kaşıkla karıştıralım.Kelepçeli 2adet 23 cm lik kalıbı yağlı kağıt ile kaplayalım ve kek hamurunu içine dökelim. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.

Kek iyice soğuduktan sonra ,her keki 2 kat şeklinde keselim. Bir katı bıçak yardımıyla kırıntı çıkaracak şekilde traşlayalım.Bu kırıntıları keki süslemek için kullanacağız. Kırıntıları bir kapta toplayalım.

Bir kapta oda ısısındaki tereyağını pudra şekeriyle birlikte mikser yardımıyla iyice çırpalım.Labne peynirinini ve krem şantiyi ilave edelim.Kremayı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirelim.

Kremayı dolaptan çıkarıp ikiye bölelim. Yarısını ara katlara ,yarısını kekin kenarlarına ve üzerine sürelim. Kekimizi iyice kremayla kaplayalım. Traşladığımız kırıntıları elimizle kekin kenarlarına yapıştıralım. Bir kısmını da üzerine serpelim. Dilerseniz bir miktar kremayı ayırıp kekin üzerini süslemek için kullanabilirsiniz. Keki buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

5 Haziran 2011 Pazar

FRAMBOĞAZ VE ÇİKOLATALI İRMİK TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ

1 PORSİYONU 220 KKAL'DİR.=4 POS. MEYVE
TARİF 6 PORSİYON İÇİNDİR.
MALZEMELER :
1 LİTRE SÜT
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
9 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
3 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2-3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
FRAMBOĞAZ VE BÖĞÜRTLEN-İSTEĞE BAĞLI
YAPILIŞI :
SÜT-İRMİK-ŞEKER-HİNDİSTAN CEVİZİNİ MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM.KIVAM ALINCA 1/3 ÜNÜ AYIRIP KAKAOYLA KARIŞTIRALIM.SİLİKON VEYA KEPÇELİ BİR KALIBA BEYAZ-KAKAOLU-BEYAZ OLACAK ŞEKİLDE YAVAŞÇA DÖKÜYORUZ.ÇİKOLATALI KISMIN ÜSTÜNE MEYVE PARÇACIKLARI KONULURSA DAHA DA LEZZETLİ OLUYOR.3-4 SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOĞUTUP ÇİKOLATA GANAJ VEYA ÇİKOLATA SOSLA SERVİS EDİYORUZ.(RESİMDE ORTADAKİ TATLININ ÜSTÜ ERİTİLMİŞ KIRMIZI JELDİR)
AFİYET OLSUN :)

BADEMLİ PUDİNG TARİFİ VE KALORİSİ


MALZEMELER :
DR OUTKER BADEMLİ PUDİNG
1/2 LİTRE SÜT
BADEM
LOTUS BİSKÜVİ VEYA 2 DİLİM ÇİKOLATALI KEK
YAPILIŞI :
PUDİNGİ 1/2 LT SÜTLE KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.BADEMLERİ SUDA BEKLETİP KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA KURUTUYORUZ.KURUYAN BADEMLERİN YARISINI ERİTİLMİŞ ÇİKOLATAYA BATIRIP YAĞLI KAĞI ÜSTÜNDE DONANA KADAR SOĞUTUYORUZ.CAM BİR KABA PUDİNG-PARÇALANMIŞ KEK VEYA BİSKÜVİ-BADEM-PUDİNG-BADEM OLACAK ŞEKİLDE YAVAŞÇA DÖKÜYORUZ.
AFİYET OLSUN :)

KARNIBAHAR YEMEĞİ TARİFİ VE KALORİSİ


1 PORSİYON-1 SU BARDAĞI KADAR-KALORİSİ = 60 KKAL'DİR.

MALZEMELER :
1 BÜYÜK KARNABAHAR
1 YEMEK KAŞIĞI BECEL FORMUM
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 BÜYÜK SOĞAN
2 TATLI KAŞIĞI TUZ
ÜSTÜ İÇİN PUL BİBER VE SEYRELTİLMİŞ YOĞURT
YAPIMI :
1 KAŞIK YAĞDA SOĞANLARI ŞEFFAFLAŞINCAYA KADAR KAVURUYORUZ.YAPIŞMA OLMAMASI İÇİN TEFLON KAP TERCİH EDİLEBİLİR YAHUR BİRAZ SICAK SU İLAVESİ YAPILABİLİR.SALÇALARI DA EKLEYİP 2 DK DAHA KAVURUYORUZ.YIKANIP PARÇALARA AYRILMIŞ KARNABAHAR VE TUZU DA EKLEYİP BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA SICAK SU İLAVESİYLE PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN :