21 Şubat 2011 Pazartesi
DİYET İRMİK TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ
1 PORS. (ŞEKERLE YAPILDIĞINDA) =180 KKAL=1PKT.DİET BİSKÜVİ
1 PORS.(TATLANDIRICI İLE YAPILDIĞINDA = 140KKAL
MALZEMELER :
1 LT SÜT
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER VEYA 5-6 YEMEK KAŞIĞI CANDAREL
9 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
DAMLA SAKIZI
1 PAKET RULOKAT
YAPILIŞI :
SÜT-İRMİK VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİP MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCE 1 DAMLA SAKIZI EKLİYORUZ.KELEPÇELİ KALIBA KARIŞIMDAN ÇOK AZ DÖKÜP KENARLARINA 2 PARÇAYA KESTİĞİMİZ RULOKATLARI DİZİYORUZ.KALAN İRMİK TATLISINI DA ORTASINA EKLEYİP SOĞUTUYORUZ.İSTEK DAHİLİNDE HAZIR BÖĞÜRTLEN SOSLARINDAN 1 PKT EKLENEBİLİR VEYA SADECE ÜSTÜNE MEYVE DÖŞEYEBİLİRSİNİZ.TATLANDIRICI İLE DİYABETİK HAZIRLAMAK İSTERSENİZ OCAKTAN ALIR ALMAZ TATLANDIRICIYI EKLEYİNİZ.
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder