10 Şubat 2011 Perşembe
HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ VE KALORİSİ
Malzemeler:
Köftesi için:
500 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
2 dilim bayat ekmek veya 1/2 pkt grissini
Maydanoz
2 diş sarımsak
Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
3 adet orta boy domates
Her köfte için 1 parça kaşar peyniri
Püresi için:
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı Süt
1 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz
Yapılışı:
Püre yapımı:
1. Köfteyi hazırlamaya başlamadan önce patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın.
2. Haşlanan patatesler diğer malzemeleri ekleyerek çatal ile ezin yada rondodan püre haline getirin.
3. Sıkma torbasına koyun ve bekletin.
Köfte yapımı:
1. Soğanı ve sarımsakları soyup rendeleyin.1 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
2. Maydanozları ince ince kıyın. Ekmeği rondodan çekin.
3. Tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve yaklaşık 5 dakika yoğurun.
4. 2 domatesi dilimleyin ve fırın kabınıza yan yana yerleştirin.
5. Yoğurduğunuz köftelerden limon büyüklüğünde parçalar koparın. Ortalarına çukur açarak domateslerin üzerine yerleştirin.
6. Her köftenin ortasına 1 parça kaşar peyniri koyun.
7. 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
8. Pişen köftelerin üzerine püreyi ilave edin ve sıcak servis edin…
AFİYET OLSUN :)
Etiketler:
aslıhan demirörs,
HASANPAŞA KÖFTE,
HASANPAŞA KÖFTE KALORİSİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder