3 Şubat 2011 Perşembe

AYVA TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ


AYVA/KABAK/ARMUT  GİBİ MEYVE TATLILARI DÜŞÜK KALORİLİ OLUP DİYET DÖNEMLERİNDE TATLI İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN ÇOK İYİ BİR SEÇİMDİR.ŞİDDETLE ÖNERİLİR :):)
1 YARIM AYVA İÇİN KALORİSİ =100 KKAL =2 PORS. MEYVE

MALZEMELER :
 3 Adet ayva
12 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu
10 Karanfil
İsteğe bağlı tarçın

YAPILIŞI :
3 AYVAYI SOYUP ORTADAN 2 PARÇAYA AYIRIYORUZ.ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARIP SUYUNA KOYMAK ÜZRE SAKLIYORUZ (ÇEKİRDEKLER TATLIYA RENK VE JÖLEMSİ BİR KIVAM SAĞLAYACAK-AMA DİKKAT: KÜF ÇOK KUVVETLİ BİR KANSEROJENDİR ÇEKİRDEKLER KÜFLÜYSE YIKAYIP DAHİ KULLANMAMAK DİREK ATMAK GEREKİR)6 YARIM AYVAYI ÇUKUR KISIMLAR ÜSTE BAKACAK ŞEKİLDE TENCEREYE DİZİP 2 SAAT KADAR EN KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.SÜRE BİTİMİNDE AYVALARA ŞEKER VE KARANFİLİ EKLEYİP 1 SAAT KADAR DAHA PİŞİRİYORUZ.OCAKTAN ALMADAN 10DAKİKA ÖNCE LİMON SUYUNU EKLİYORUZ.İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KREMA VEYA KAYMAK VEYA RENDELENİP PİŞİRİLMİŞ ELMA İÇİ KOYUP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.DİYET DÖNEMLERİNDE SADECE TARÇINLA SÜSLEMENİZİ ÖNERİRİM.
NOT :
1-Tarif kış ayvası için verilmiş olup sonbaharda çıkan ayvalar daha yumuşak olacağından pişme süresi kısalabilir.
2-Düdüklüyle pişirme süresi toplam 30 dakikadır.
3-Ayvaları soyarken kararmaması için limonlu suda bekletmenizi veya ovmanızı öneririm.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder