6 Şubat 2011 Pazar

MUTFAK ÖLÇÜLERİ

MUTFAKTA HERHANGİ BİRŞEY HAZIRLARKEN VEYA HAZIRLADIĞINIZ YEMEĞİN KALORİSİNİ KENDİNİZ HESAPLAMAK İSTEDİĞİNİZDE AŞAĞIDAKİ MUTFAK ÖLÇÜLERİNİ KULLANABİLİRSİNİZ.YEMEĞİN ÖNCE TOTAL KALORİSİNİ HESAPLAYIP PORSİYON SAYISINA BÖLÜNÜZ.BLOĞUMDAKİ BESİN BİLEŞİM CETVELİ HER GIDANIN 100 GRAMI İÇİN KALORİSİNİ VERMEKTEDİR.

Besin Su Bardağı Çay Bardağı Kahve Fincanı Çorba Kaşığı
Un 110 gr 50 gr 30 gr 12 gr
Tozşeker 170 gr 75 gr 60 gr 15 gr
Pudraşekeri 110 gr 50 gr 30 gr 12 gr
Nişasta 50 gr 30 gr   10 gr
Kakao 100 gr 40 gr 30 gr 8 gr
Galeta Unu 120 gr 60 gr 40 gr 10 gr
Süt 200 gr 100 gr 65 gr 15 gr
Krema 210 gr 110 gr 70 gr  
Yoğurt 210 gr 110 gr 70 gr  
Sıvıyağ 170 gr 80 gr 60 gr 15 gr
Pirinç 175 gr 80 gr 50 gr 15 gr
İrmik 150 gr 70 gr 50 gr 10 gr
Bulgur 180 gr 80 gr 60 gr 20 gr
Kırmızı Mercimek 200 gr 150 gr    
Yeşil Mercimek 160 gr      
Kuru Fasulye 170 gr 75 gr 60 gr  
Nohut 110 gr     15 gr
Ceviz 100 gr 40 gr 25 gr 18 gr
Fındık 110 gr 45 gr    
Badem 110 gr 45 gr    
Kaşar Peyniri 90 gr 40 gr 30 gr 4 gr
Arpa Şehriye 250 gr     15 gr
Makarna 250 gr     15 gr
Ufalanmış Ekmek İçi 85 gr     6 gr
Hindistan Cevizi 85 gr     6 gr
Salça 125 gr     30 gr
Su 250 gr      
Margarin 180 gr 80 gr 50 gr 15 gr
Tuz       20 gr
Karabiber       7.5 gr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder