3 Şubat 2011 Perşembe

MEYVE SULU PUDİNG TARİFİ VE KALORİSİ

8 PORSİYON / ADET KALORİSİ = 220 KKAL= 4 PORS.MEYVE

Malzemeler :
• 3/4 su bardağı un (82 gr =298kkal)
• 1 litre süt (610kkal)
• 20 gram tereyağı(140kkal)
• 3/4 su bardağı şeker (492kkal)
• 200 ml yaban mersinli meyve suyu (130kkal)
• 200 ml Mango meyve suyu (100kkal)
• 2 yemek kaşığı kakao (48kkal)
Yapılışı :
Orta boy bir tencerede meyve sularını ayrı ayrı 1/3'Üüne kadar azalıncaya dek pişirin (yaklaşık 1/2 su bardağına denk gelecek).Bir tencerede 20 gram tereyağını eritip 3/4 su bardağı unu kavurun.Azar azar 1 litre sütü ve 3/4 su bardağı şekeri ekleyerek 30-40 dakika koyu bir kıvama gelinceye dek pişirin.Mikserle un topakları yok oluncaya kadar karıştırıp bir kenara soğumaya alın.1.5 su bardağı muhallebiyi ve 1/3 su bardağına denk gelen meyve suyunuzu mikserle 10 dakika çırparak soğutun. Bunu diğer meyve suyu/kakao için de tekrarlayın.Renklerine göre ayırdığınız muhallebileri 8 küçük puding kabına paylaştırıp buzdolabında soğutun.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder