17 Şubat 2011 Perşembe

FIRINDA DİYET KARNIYARIK TARİFİ VE KALORİSİ


Malzemeler :

5 adet orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (patlıcanları suda bekletmek için)
2 orta boy soğan (doğranmış)
3-4 diş sarımsak
300 gr. kıyma
4 adet ortaboy domates
bir tutam maydanoz,
tuz, karabiber,
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça

Sunum için :

5 adet sivribiber
2 adet domates

Yapılışı :

1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve kabuklarını alacalı soyun.
2- Alta geçmiyecek şekilde boydan boya çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekleterek, acısını alın ve yıkayıp, kurulayın.
3- Birkaç yerinden delip actyfry'da yağsiz pişirin veya üstü folyolu halde 1 saat fırında 200 derecede pişirin.
4- 1 yemek kaşığı yağ ile yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları yumuşayıncaya kadar sürekli kavurun.
6- Kıymayı ilave edip, birkaç dakika kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin. Küp küp doğradığınız yada rondodan geçirdiğiniz domatesi ilave edin ve birkaç dakika domates suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın.
7- Patlıcanları bir tepsiye dizin ve patlıcanların ortasındaki yarıkları maşa yada çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun. Biber ve domateslerin yarısı ile süsleyin.
8- 1 su bardağı suyu kalan domates püresi ve salça ile karıştırın. Sosu tepsinin kenarından dökün.
9- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında pişirin. Karnıyarıklarınızı, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder