15 Şubat 2011 Salı

KABAK TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ



TATLI ORTALAMA 4 PORSİYONDUR.MALZEMELERİN TAMAMI 740 KKAL 1 PORSİYON KALORİSİ 185 KKAL=4 PORS.MEYVE'DİR.ÜSTÜNE KONULAN ARTI MALZEMEYE GÖRE KALORİSİ ARTACAKTIR.

Malzemeler :

* 300 gram kabak
* 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı :

1. Kabaklar dilimlenip tencereye dizilir.
2. Şeker üzerine serpilir.
3. Bir gece bekletilip suyunu salması sağlanır.
4. 40 dakika kadar ağır ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir.
5. Eğer suyunu hala çekmemişse 20 dakika da 150 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
6. Soğuduktan sonra cevizle/fıstıkla veya kaymakla servis edilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder