17 Şubat 2011 Perşembe

GÜVEÇ TARİFİ VE KALORİSİ

MALZEMELER :
400 GR KUŞBAŞI YAĞSIZ DANA ETİ
1 PATLICAN
1 İRİ SOĞAN
3 SİVRİ BİBER
3 DOMATES
3-4 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
TUZ
YAPILIŞI :
GÜVECİN ALTINI FIRÇAYLA HAFİFÇE SÜTLÜYORUZ,ÇOK AZ OLMALI.EN ALTA ETLERİ SONRA SIRASIYLA ALACALI DOĞRANMIŞ PATLICAN,DOĞRANMIŞ BİBER,HALKALAR HALİNDE KESİLMİŞ SOĞAN VE ORTA KISIMLARINA BÜTÜN HALİNDE SARIMSAKLARI DİZİYORUZ.TUZ VE YAĞINI EKLEYİP EN ÜSTE KABUKLARI SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESİ EKLİYORUZ.GÜVECİN ÜSTÜNÜ YAĞLI KAĞITLA KENARLARINA KADAR KAPATIP KAPAĞINI DA ALİMİNYUM FOYOYLA DIŞA DOĞRU,RESİMDEKİ GİBİ SARIYORUZ.HALA AÇIKTA KALAN KISIMLARI VARSA HAMURLA(UN+SU) KAPLIYORUZ Kİ HAVA ALMASIN.45-50 DK KISIK ATEŞTE VEYA 2 SAAT FIRINDA PİŞİRİBİLİRSİNİZ.
NOT 1 :FIRSATINIZ VARSA EKMEK FIRININDA PİŞİRTEBİLİRSENİZ LEZZETİ İNANILMAZ OLACAKTIR :)
NOT 2:DİKKAT GÜVECE 1 DAMLA BİLE SU EKLENMEZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder