18 Temmuz 2011 Pazartesi
GÜL ŞERBETİ TARİFİ VE KALORİSİ
1 SU BARDAĞI KADAR-200cc GÜL ŞERBETİ 45 KKAL
(RESİMDE GÖRÜLEN KADAR) GÜL LOKUMU 50 GR 120 KKAL'DİR.
MALZEMELER :
5 ADET KOKULU GÜL YAPRAĞI
9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1/2 LİMON SUYU
2 LT SU
*BU TARİFTE GIDA BOYASI KULLANILMAMIŞTIR.*
YAPILIŞI :
GÜL YAPRAKLARINI İYİCE YIKIYOR VE LİMONLA OVUYORUZ.YARIM SAAT KADAR BEKLETİP KAYNATTIĞIMIZ ŞEKERLİ SUYU İLAVE EDİYORUZ.ODA SICAKLIĞINA GELENE KADAR BEKLEYİP YAPRAKLARI SÜZÜYORUZ VE BUZDOLABINDA SOĞUTUP BUZ KÜPLERİ İLE SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN :)
DİP NOT :GÜL ŞERBETİ TABİ Kİ EN GÜZEL ISPARTA GÜLLERİNDEN YAPILIYOR.ANCAK REÇELLİK KOKULU GÜLLERİN ZAMANI KISA,YÖREDE SADECE 15 MAYIS/15 HAZİRAN ARASI SATIŞI YAPILIYOR ..
Etiketler:
aslıhan demirörs,
GÜL ŞERBETİ,
GÜL ŞERBETİ TARİFİ VE KALORİSİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder