18 Temmuz 2011 Pazartesi

ÇİKOLATA KAPLI DONDURMA TARİFİ VE KALORİSİ



MALZEMELER :

40 GR ÇİKOLATA
2 ADET AOÇ DONDURMA

YAPILIŞI :

SİLİKON KALIBIMIZA ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYI FIRÇAYLA SÜRÜYORUZ.10DK KADAR BUZDOLABINDA SOĞUTUP BİR KATMAN DAHA SÜRÜYORUZ VE İÇİNE 10DK DIŞARDA BEKLETTİĞİMİZ DONDURMAYI DOLDURUYORUZ.DONDURMANIN ÜST KISMINI DA FIRÇAYLA ÇİKOLATALADIKTAN SONRA BUZLUĞA ALIP 1 SAAT SONRA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.EĞER ÇİKOLATA KATMANI YETERİNCE KALINSA KALIPTAN KOLAYCA ÇIKACAKTIR.
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder