18 Temmuz 2011 Pazartesi

KEŞKÜL TARİFİ VE KALORİSİ



1 PORSİYON ÇİKOLATALI KEŞKÜL = 380 KKAL
1 PORS.SADE KEŞKÜL = 310 KKAL = 6 PORS.MEYVE VEYA ~2 PKT.DİET BİSK.

MALZEMELER(4 PORS.İÇİN) :

3,5 su bardağı süt- 750 ml(yarım yağlı)
1,5 çay bardağı tozşeker- 120 gr
1/2 çay bardağı badem unu- 25 gr
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi- 5 gr
Pirinç unu- 35 gr
üzerini süslemek için toz tarçın veya 40 gr çikolata

YAPILIŞI :
Tüm malzemeleri tencerede çırptıktan sonra ocakta kaynayana kadar pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra altını kısıp 3 dakika daha karıştırarak pişirip soğutuyoruz.Sunumu (benmari usulü erittiğiniz) çikolatayla veya tarçınla yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder