25 Temmuz 2011 Pazartesi

PUDİNGLİ GÜLLAÇ TARİFİ VE KALORİSİ



TATLININ TAMAMI 1400 KKAL..1 PORS.(1 DİLİM) KALORİSİ =175 KKAL= ~4 PORS.MEYVE 'DİR.

MALZEMELER : ~8 PORS.İÇİN
5 GÜLLAÇ YAPRAĞI
3 SU BARDAĞI SÜT
3-4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
1 PKT.VANİLYALI CREME OLE

YAPILIŞI :
3 BARDAK SÜTLE ŞEKERİ ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ISITIYORUZ(EĞER SÜTÜNÜZ SOKAK SÜTÜ DEĞİLSE KAYNATIP VİTAMİNLERİNİ KAYBETMEYİNİZ).GENİŞÇE BİR TEPSİDE GÜLLAÇ YAPRAKLARINI HAZIRLADIĞIMIZ ŞEKERLİ SÜTLE ISLATIP 23CMLİK KELEPÇELİ KALIBA VEYA PASTA ÇEMBERİNE KENARLARI DIŞA TAŞACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİYORUZ.CREME OLEYİ TARİFİNE GÖRE (500CC SÜTLE 3 DK ÇIRPARAK) HAZIRLIYORUZ VE KALIBIN ORTASINA DÖKÜYORUZ.KENARLARDAN TAŞAN GÜLLAÇ YAPRAKLARINI BOHÇA YAPAR GİBİ PUDİNGİN ÜSTÜNE KAPATIP BUZDOLABINDA 1-2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ.KALIBIMIZI ÇIKARIP ÜSTÜNE CEVİZ VE KİRAZLA SÜSLÜYORUZ.DİLİMLEYEREK SERVİS EDİYORUZ.AFİYET OLSUN :)
DİP NOT :GÜLLACI ÇOK SÜT İÇİNDE SEVMEDİĞİMDEN BU HALİNE BAYILDIM.FAKAT GÜLLACI BOL SÜT İÇİNDE YÜZEN HALİYLE SEVENLER İÇİN UYGUN BİR TARİF OLMADIĞINI SÖYLEMELİYİM.ÇÜNKÜ ARTAN SÜT TABAĞA AKTIĞINDAN NORMAL GÜLLACA GÖRE ÜSTÜNÜN BİRAZ DAHA KURU OLMASI KAÇINILMAZ.YAHUT MİNİ KASELERDE YİNE AYNI ŞEKİLDE,AMA BOL SÜTLÜ HAZIRLANIP SUNULABİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder